Je hebt al geleerd over gesprekstechnieken om elkaar beter te leren kennen, manieren om goede gesprekken te hebben zonder te praten en je weet hoe je vrouwen verliefd maakt. Je weet dus precies wat je moet zeggen om zowel een gewoon praatje als een diep gesprek met een vrouw te hebben.

Vorige week vroeg een cliënt van ons wat hij fout deed tijdens zijn gesprekken. Hij is trouwens al redelijk gevorderd, dus verwacht geen horror verhalen.

Hij is 24, praat altijd lekker met vrouwen, maar echt prefect gaat het nooit. Hij wordt vaak gezien als ‘aardige man’ maar nooit als ‘aantrekkelijke man’. Als hij dan een vrouw verleidt, gebeurt het vaak pas op de vierde of vijfde date.

Oftewel:

Hij weet wat hij moet zeggen, maar het gaat allemaal net iets te langzaam. Het lijkt of er iets mist.

De twee meest gemaakte fouten tijdens versieren

De meest voorkomende dingen waar het dan aan kan liggen zijn nervositeit en lichaamstaal. Als je nerveus bent, wordt je lichaamstaal slechter en als je lichaamstaal slecht is (gesloten houding) wordt je automatisch ook nerveuzer.

Oplossingen voor lichaamstaal en spanning kan je hier terugvinden. Het komt erop neer dat je de spanning, die je hebt, niet direct kan beïnvloeden, maar wel indirect door je lichaamstaal. Door ontspannen en relaxed te bewegen en te zitten, wordt je vanzelf ook mentaal ontspannen.

Dat was bij hem niet het geval.

Een van de eerste dingen die Tim en ik altijd leren is een juiste lichaamstaal. Deze cliënt kenden we al wat langer, waardoor hij deze lessen inderdaad allang ingeprent had.

Waar kan het dan aan liggen? Als je een goed praatje kan maken én ook niet meer nerveus bent bij vrouwen, kan het maar één ding zijn.

Aanraken om een vrouw te versieren: Hoe doe je het goed?

In 1992 is al wetenschappelijk bewezen dat aanraken WERKT. dr. J. Burgoon onderzocht dit zo:

Proefpersonen werden opgedeeld in twee groepen. Beide groepen maakten testjes, waarbij een observator halverwege even kwam kijken. Terwijl de observator keek maakte hij een kort praatje. Het praatje was elke keer hetzelfde. Wat anders was, waren zijn aanrakingen. Bij de ene groep raakte hij mensen kort aan op hun schouder wanneer hij praatte en stelde hij zich voor met een handdruk. Bij de andere groep deed hij dat niet. Naderhand moesten de proefpersonen een vragenlijst invullen.

Wat bleek? De proefpersonen die een klopje op hun schouder kregen een een handdruk schatten de observator hoger in op de volgende eigenschappen:

 1. Lengte
 2. Aantrekkelijkheid
 3. Vertrouwen
 4. Dominantie/autoriteit
 5. Informaliteit

fbd

Dus hoe kunnen we dit toepassen om vrouwen te versieren met aanraken?

Gelukkig heel goed. De regel is dat wat werkt in ‘sociale situaties’ ook werkt in versier situaties. Als je iemand wil aantrekken dus.

Wat er fout is met het meeste dating advies over vrouwen aanraken

Het meeste advies wat je hierover krijgt is iets als: “gebruik move X en daarna move Y en dan doe je dit”. Juist.

Toen ikzelf net begon met dit aanleren, las ik dat je eerst altijd een high five moest geven, dan haar hand moest gaan lezen (serieus) en als laatst een move moest doen waarbij je met een soort goocheltruc weer de mogelijkheid had om ‘kino te doen’ (aanraken werd toen om de een of andere reden kino genoemd).
Bah. Veel te ingewikkeld.

Het kan ook makkelijker

Als je Versiercoach al langer leest weet je dat ik daar niet zo van ben (omdat het niet werkt en je jezelf voor lul zet), maar dat vrouwen aanraken wél in bijna elke blog terugkomt. Het is dus belangrijk. Maar hoe doe je het dan?

Er zijn twee aspecten van vrouwen aanraken. Het eerste is wat & hoe. Het tweede is wanneer & waar.

Hoe je haar aanraakt, is meestal makkelijk. Misschien dat je over veel ingewikkelde trucs hebt gelezen, maar het kan allemaal veel makkelijker.

Wanneer je wel én niet een vrouw moet aanraken

De truc bij vrouwen aanraken, is dat het meer om de locatie en situatie gaat, dan om het aanraken zelf. Sommige dingen kan je wel doen met een meisje dat je net kent in een club, maar kan je niet doen als je met een vriendinnetje over straat loopt dat je al 6 maanden hebt. Het hangt er dus niet vanaf hoe goed je haar kent, maar of zij het toelaat.

Of zij het toelaat hangt niet alleen van haar, maar ook veel van de situatie en omgeving af.

En hoe vaak ik dit zelf niet fout heb gedaan…Toen ik op mijn tweede of derde date ooit was, dacht ik dat ik maar mijn best moest doen om kino te gebruiken (haar aan te raken). Het resultaat was dat ik veel trucjes aan het gebruiken was die raar overkwamen (wie gaat er nu een hele repertoire aan goocheltrucs op een date laten zien).
Vanzelfsprekend was de date geen succes.

Wat ik fout deed, was dat ik geen rekening met de omgeving hield. Er zijn namelijk ‘gebruiken’ en taboes die in sommige situaties gelden. In openbare omgevingen, is het bijvoorbeeld niet ‘normaal’ als jullie als twee konijntjes gaan zoenen. In een club wel.

Vrouwen aanraken versieren Tim

Hier mag het wel

Pas altijd op

Nu vraag je je misschien af; “Wat maakt het nou uit wat andere mensen van je denken? Ik doe lekker wat ik zelf wil! Dan zeg ik je: “Het gaat er niet om wat andere mensen van je denken, maar of zij er comfortabel genoeg mee is om in het openbaar te zoenen. Als zij het niet is, maar jij dringt het toch op.. niet goed.”

Als een vrouw er zich niet comfortabel mee voelt dat jij haar aanraakt (ook al zijn jullie al met elkaar naar bed gegaan), zijn dat ook weer minder kansen voor jou. Je komt namelijk ‘pushy’ en opdringerig over, waardoor zij het gevoel krijgt dat je iets van haar wil.

Als ze zich niet comfortabel voelt of het niet wil, stop meteen.

Lastig hè?

Aan de ene kant is aanraken dus goed, omdat vrouwen er meer aangetrokken tot je van raken, maar aan de andere kant moet je het niet té veel doen.

Het is dus heel belangrijk om een goed oog te krijgen, zodat je weet wanneer iets wel kan en wanneer niet.

Daar moet je voor oefenen. Ik heb het geleerd door het gewoon maar te proberen en steeds het randje op te zoeken. Als je merkt dat je te ver gaat, stop direct. Na jaren leren heb ik er een goed gevoel voor gekregen. Dat kan voor jou ook. Maar dan een stuk sneller.

Er zijn namelijk wat trucjes die je kan gebruiken als richtlijn, zodat je weet wat je wél en niet kan doen op welke momenten.


5 Trucs om vrouwen te versieren met aanraken

Truc #1: Bouw het vrouwen aanraken langzaam op

Stel je voor. Je gaat op date met een vrouw. Het eerste wat je doet, is dat je haar VOL op haar mond pakt en zoent.

Raar hè?

Maar er is iets soortgelijks wat bijna alle mannen FOUT doen; dat is dat ze véél te snel gaan. Net zoals dat het raar is als je iemand meteen begint te zoenen, is het ook raar als je bij haar bijvoorbeeld meteen een hand op haar schouder legt. Of in haar personal space gaat staan. Vaak moeten vrouwen even wennen aan je.

Voor sommigen misschien logisch, maar ik zeg het toch maar even. :-)

Neem het voorbeeld van de kikker in een pan water. Als je een pan water kookt en dan een kikker in het kokende water gooit, springt hij er meteen weer uit. Als je de kikker echter in een pan met koel water doet, en het dan verhit, blijft hij er gewoon in zitten.

Dus, als je een kikker in een pan water heet kan maken, kan je een vrouw heet maken door langzaam haar meer aan te raken. Ja. Flauwe grap ;-)

Hoe pas je dit toe?

Wat je dus doet is steeds iets verder gaan.

 • Bij  de ontmoeting schudt je haar bijvoorbeeld de hand.
 • Daarna ga je naast haar zitten en geef je haar een keer schouderklopje als ze iets cools vertelt, of een boks als het heel cool is.
 • Iets later zeg je bijvoorbeeld dat ze kleine schattige handjes heeft en hou je jullie handen tegen elkaar om ze te vergelijken.
 • Daarna blijf je bijvoorbeeld wat met haar hand spelen.

Als je in een keer zomaar haar hand had gepakt en ermee was gaan spelen, zou het raar zijn geweest.Maar als je het rustig opbouwt, komt het allemaal heel natuurlijk over.

Truc #2: Snel zoenen

Een van de belangrijkste dingen – op een date of in de club – is zoenen. Dat zeg ik niet omdat zoenen zo geweldig is, maar omdat, als ze je zoent, ze je leuk vindt.

Mijn dates deel ik altijd op in twee delen. Vóórdat we gezoend hebben en erna. Dat komt omdat je in beide gevallen iets heel anders moet doen.

Ervóór gaat het meer om dat je haar aangetrokken tot je maakt. Als ze eenmaal heeft laten zien dat ze aangetrokken tot je is door je te zoenen, weet je dat het goed zit.

Niets is zo vervelend als 30 minuten met een vrouw staan praten en waarna ze zegt dat ze een vriend heeft. En op een date wil je ook niet tot aan het eind wachten totdat je een kusje krijgt wanneer je bij haar voordeur staat. Daarom zoen ik altijd binnen 30 minuten met een vrouw in een club of een date. Zo weet je zeker dat je niet je tijd aan het verspillen bent.

Hoe je haar zoent?

Tim en ik hebben er al een keer dit uitgebreide artikel over geschreven, maar om het samen te vatten:

 • Fluister eerst iets in haar oor en trek dan heel langzaam je hoofd terug.
 • Als je dan vlak voor haar hoofd bent, kijk je haar aan en daarna naar haar lippen.
 • Kantel je hoofd een beetje en ga ervoor.
 • Als ze terugdeinst als je naar haar lippen kijkt, stop dan en ga er niet voor. Dit is een duidelijk signaal dat ze er nog niet klaar voor is.

Stop dus direct als ze terugdeinst of als je merkt dat ze zich ongemakkelijk voelt.

Als je meer tips wil over vrouwen zoenen en fysiek escaleren, lees dan dit artikel over een vrouw verleiden op de dansvloer.

Truc #3: Ga niet kleffen

Ok. Nu je hebt gezoend denk je misschien van YES. Gelukt! Maar je bent er nog niet. Een van de meest voorkomende dingen is dat je na het zoenen nog een hele avond door blijft kleffen.

Resultaat? Aan het eind van de avond slaap je in je eigen bed en zij ook. Dat komt omdat alle spanning er dan vanaf is. Door te zoenen gaat er wat spanning en nieuwsgierigheid weg. Er is geen lol meer aan voor haar omdat je te makkelijk bent.

Gelukkig is er daar een oplossing voor!

(tromgeroffel)

Truc #4: Speel hard to get

Niet verwacht dat je deze tip van ons zou horen?

Hah! Toch wel. Het is misschien wel het sterkste trucje dat je kan gebruiken.

Kijk: Als je hard to get gaat spelen, wil zij meer.

Bijvoorbeeld: Elke keer als zij jou probeert te zoenen, trek je net je hoofd iets weg. Of je zoent haar niet op haar mond, maar in haar nek of oor.

In feite hou je nu een wortel voor een paard om het sneller te laten rennen. Zorg er dus ook voor dat het gesprek niet stil valt. Dit is zonde.

paard vrouwen aanraken versieren

Ze wil namelijk iets, maar kan het niet krijgen. Dit wil je nu in je voordeel laten werken. Wat ik altijd doe is nu veel meer op het gesprek gaan focussen.  Haar beter leren kennen & wat trucs gebruiken om haar verliefd te maken.

Daar heb je nu de kans voor. In de tussentijd bouw je dan de spanning op, door haar NIET te zoenen. Als je haar wel zou zoenen, gaat de spanning weg, en daarmee ook haar nieuwsgierigheid en aantrekkingskracht voor jou.

Je laat haar zien dat de date om JOU draait en en niet om haar. Lees deze 10 versiertrucs om je narcistische kant wat meer aan te dikken.

Nu je de spanning vast houdt, wil je haar nog steeds blijven aanraken. Streel haar over haar rug, schouders, armen en benen. Of pak haar handen en laat haar jou strelen of een massage geven.

Nu is het aan jou wat je ermee doet. Als je op een date bent of uit bent kan je haar bijvoorbeeld mee naar huis nemen.

Truc #5 Blijf altijd rustig

De voorgaande tips hadden vooral betrekking op wat je doet met aanraken wanneer je een vrouw net ontmoet of wanneer je op een date bent. Maar aanraken blijft ook belangrijk als je bijvoorbeeld een relatie wil onderhouden (serieus of minder serieus). Vooral omdat je dan ook in openbare gelegenheden komt.

De truc om vrouwen in het openbaar aan te raken (ja, hoe creepy klinkt dat!) is om precies hetzelfde te doen als haar vriendje zou doen.

Hand in hand lopen, elkaars hand vast blijven houden, knuffelen, een kusje op haar voorhoofd. Dat soort dingen. Niks geks dus, maar gewoon heel simpele dingen.

Als je te grof of te intens overkomt, is het niet alleen raar voor toekijkers, maar ook awkward voor het haar.

Stop dan dus direct.

Goede lichaamstaal is daarbij belangrijk. Kijk hier voor 12 simpele tips om vrouwen te versieren met lichaamstaal.

Wees geen creep

Ik kan me nog herinneren dat ik op een feestje was van iemand die redelijk ‘extreem’ was wat betreft vrouwen versieren. Daarmee bedoel ik dat hij als een wervelwind een club doorstampte om 30x afgewezen te worden en dan naar de volgende club te gaan (als je denkt; “wat is hier fout aan?” lees dan dit artikel over succesvol vrouwen aanspreken).

In ieder geval. Het was een klein feestje, met een stuk of 40 mensen. Ik loop naar de keuken om hoi te zeggen tegen een paar vrienden, maar in de keuken kom ik hem en z’n vriendin tegen. Hij stelt z’n vriendin voor. Ze lijkt een aardig meisje. Tien seconden later komt er iemand foto’s maken. We gaan er lachend op staan en er wordt een foto gemaakt. Dan zegt hij: “wacht even. Hij pakt ducktape en wikkelt de rol rond de mond van z’n vriendin. Hij pakt haar bij haar keel vast, draait haar om en gaat lachend met haar op de foto staan.

Don’t be that guy.


17 Voorbeelden van aanrakingen

Deze voorbeelden zijn globaal gerangschikt naar de mate van intensiteit. Het spreekt voor zich dat, als je een vrouw net aanspreekt, ze het (meestal) nog niet toestaat dat je haar in haar nek zoent.

Het is dus belangrijker dat je ze op het juiste moment uitvoert, in plaats van wat je precies doet. Daarom zijn de aanrakingen in 3 delen opgedeeld.

Laten we ze doornemen:

1. Vriendelijke aanrakingen

Vriendelijke aanrakingen zijn aanrakingen die je met vrienden ook zou kunnen doen. Ze zijn niet flirterig en daardoor heel goed om mee te beginnen. Zo raakt ze gewend aan je aanrakingen en kan je van daaruit verder gaan.

Bijvoorbeeld:

 • Hand schudden, High five & Boks
 • Naast haar staan, licht tegen haar aan
 • Naast elkaar zitten, licht tegen haar aan
 • Naar iets wijzen en tegelijkertijd je hand (kort) op haar schouder leggen

Flirterige aanrakingen

Het verschil tussen flirterige aanrakingen en vriendelijke aanrakingen is dat je je ongemakkelijk zou voelen met flirterige aanrakingen bij een man.

 • Duimpje worstelen
 • Biggen (met je kont zijdelings tegen haar kont aanstoten)
 • Knuffel geven
 • Handen vergelijken (wie de grootste heeft)
 • Met haar hand spelen (kijk eens hoe een handmassage werkt)
 • Met haar haar spelen
 • Zachtjes strelen over haar arm
 • “Kan je tegen kietelen?”
 • Dansen (op de dansvloer, neem een salsa les)

Verleidelijke aanrakingen

Met verleidelijke aanrakingen begin je pas NADAT je gezoend hebt, of je doet het als ze je zoen afwijst. Voorbeeld: Als je haar probeert te zoenen, maar ze ontwijkt je, dan ga je voor haar nek. In alle andere gevallen zou je pas haar nek zoenen nadat je haar gezoend hebt.

Het doel hier is om haar langzaam op te winden. Maar blijf er subtiel in. Je wil haar opgewonden maken, maar niet het idee geven dat je alleen uit bent op seks.

 • Dansen met jouw knie tussen haar benen
 • Haar oor zoenen
 • Haar nek zoenen
 • Zachtjes met je handen langs de zijkant van haar romp gaan

Wat als ze terugdeinst?

Als een meisje niet wil dansen en ze reageert hierop stug, neem een stap terug en praat met haar. Even later een high five geven, zal ze wel accepteren. Een aanraking op haar schouder accepteert ze waarschijnlijk ook.

Bouw dit langzaam op. Je leert aan haar te zien hoe gemakkelijk zij zich voelt met het feit dat jij haar aanraakt. Sommige vrouwen vinden het bijvoorbeeld niet leuk om hand in hand te lopen. Als ze dat niet wil, probeer dit dan ook niet te forceren.

Probeer niets te forceren, probeer haar te ‘lezen’.

Stem je aanrakingen af met wat je zegt

Het is belangrijk dat je jouw aanrakingen afstemt met je woorden. Je moet het juiste zeggen op het juiste moment.

Wil je meer weten over wat te zeggen tegen een vrouw? Download dan hieronder onze ‘Insider’s Kit’. Daarin geef ik je de 36 zinnen die onweerstaanbaar zijn voor vrouwen. Dit zijn mijn favoriete lines om te gebruiken op vrouwen, waardoor ze aangetrokken tot je wordt, jullie een connectie opbouwen en ze zelfs verliefd wordt.