In deze blogpost leer je:

 • Waarom mannen en vrouwen nog jaren nodig hebben om gelijk te zijn;
 • Of monogamie natuurlijk en normaal is;
 • Wat het grote verschil is tussen mannen en vrouwen;
 • Hoe de meeste mannen verlamd worden door het moderne feminisme;
 • De waarheid over de illusie die we monogamie noemen en hoe deze leidt tot leugens;
 • Dat oordelen over slettebakken hypocriet en onnozel is;
 • En waarom de maatschappij je gezonde verstand vertroebelt.

Maar eerst, het verhaal:

“Je vindt jezelf wel heel wat,” zegt ze. Ze kijkt me aan met een verwachtingsvolle blik. Ik ben uitgenodigd op een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje en voel hem aankomen. Omdat ik te gast ben zal ik maar even sociaal doen.

“Wat een leuke binnenkomer,” zeg ik, “…wie ben jij?”

Het is dom van me om te proberen vriendelijk te doen, ze is namelijk vastbesloten alles negatief op te vatten. Ze zegt: “Ik weet wat voor werk je doet dus ik trap niet in je trucjes”.  “Aha,” antwoord ik. Een van de ‘leuke’ dingen van het zijn van dating coach is dat je mag dealen met mensen die ongevraagd hun mening komen delen…

“Natuurlijk, ik begrijp het,” zeg ik in een wanhopige poging sociaal te doen. Maar nee, het is te laat. Ze moet haar denkbeelden aan mij opdringen. Wanhopig kijk ik om me heen op zoek naar afleiding, maar helaas: geen gesprek waar ik me in kan mengen.

Dan vraag ik maar: “goh, wat voor werk doe jij?” Ze heeft kennelijk geen werk…ze studeert…ze wil pedagoge worden…Het past bij haar belerende toontje. Ze zegt: “Je moet weten dat ik nooit voor een man als jij zou vallen.” Waarom ik dat moest weten is mij een raadsel…blijkbaar is het belangrijk. Haar snerpende toontje gaat verder: “zo’n typische macho zonder respect voor vrouwen.”

Mijn instinctieve reactie zou zijn geweest: “Nou, ik heb je gebitch nu al drie minuten aangehoord zonder onvriendelijk te worden…dat is toch respect?” Uit respect voor onze gastvrouw probeer ik het, met moeite, vriendelijk: “Wat is er mis met macho mannen? Heb je liever een slapperik?”

comic

 

Met een scheef oog kijk ik naar haar motorrijdende vriend die halve liters bier verslindt. Hij doet het in een uitgedroogde-woestijnreizigers-tempo. Weer slik ik een opmerking in….Och, wat ben ik sociaal.

Dan zegt ze: “Nee, het gaat erom dat je als man en vrouw gelijk bent. In deze maatschappij kan je niet meer blijven hangen in dat ouderwetse beeld…”

Dat is de druppel! Ik weet niet uit welke Viva of Libelle ze dat relatieadvies heeft…Maar het kan me niet schelen. Met een schuin oog kijk ik naar de gastvrouw die naar me kijkt met een blik van ‘Tim, alsjeblieft, hou je in’. Het is te laat…

“Lieverd,” zeg ik, “Tot in de jaren ’60 kon een getrouwde vrouw nog geen koelkast kopen zonder een briefje van haar man. Verkrachting binnen het huwelijk was niet strafbaar. Werken als getrouwde vrouw kon al helemaal niet”

“En dat wil je weer terugbrengen!?” Zegt ze. Het wordt stil op het feestje. Haar hoge geschokte stemmetje trekt de aandacht.

Ik antwoord: “Nee, natuurlijk niet…Natuurlijk hebben vrouwen evenveel recht als mannen. De feministische beweging heeft dat gelukkig allang afgedwongen. We hebben gelijke rechten, gelijke kansen, alles. Dat is een goed ding. Waar ik het niet mee eens ben is dat mannen en vrouwen gelijk zijn.”

Dat is namelijk klinklare onzin.

Mevrouw opent de aanval: “Natuurlijk zijn we gelijk…DUH. In welk tijdperk leef je? Het zijn mannen zoals jij die er voor zorgen dat vrouwen minder verdienen voor hetzelfde werk als mannen. Dat is nog steeds zo.”

“Och lieverd…,” zeg ik. Ik weet dat het haar irriteert dat ik haar ‘lieverd’ noem, maar ik kan het niet laten. Het zijn de biertjes in mijn bloed die me net wat minder begripvol maken. Ik begrijp namelijk best dat ze zo denkt. Ze is opgegroeid in een maatschappij waar het niet is toegestaan te erkennen dat mannen en vrouwen verschillend zijn.

Feminisme

Maar ik probeer haar wat educatiefs mee te geven. Ik zeg: “weet je wel hoe dat komt? Omdat mannen sneller om een loonsverhoging vragen. Het is zelfs bewezen dat dat zo is.” Ze kan het bijna niet geloven. Het komt simpelweg doordat mannen een grotere competitieve aard hebben. Bovendien hebben ze niet het emotionele inlevingsvermogen van een vrouw en zijn ze dus minder bang voor een afwijzing als ze er om vragen.

Vervolgens probeer ik uit te leggen dat de ene niet beter is dan de andere. Echter, het is dom om te denken dat we hetzelfde zijn. Met uitzondering van de laatste 40 jaar heeft de mens als ras zo’n twee miljoen jaar gehad om in verschillende rollen te leven. We zijn volstrekt anders ontwikkeld.

vrouwenpratenmeer

Studies have shown that the female love of chit-chat begins at a young age. Girls learn to speak earlier and more quickly than boys. They produce their first words and sentences earlier, have larger vocabularies and use a greater variety of sentence types than boys of the same age. 

Lees het artikel : Hier

 

Shocker 1: Mannen En Vrouwen Zijn Anders.

Ons cognitief systeem werkt anders. We hebben andere beslispatronen. De gevoel/ratio verhouding is anders. We willen andere dingen. Mannen zijn gebouwd om te werken met ratio. Vrouwen zijn sociaal veel sterker. Kijk voor de grap eens naar de onderstaande grafiek.


manvrouwwiskunde

Could the male-female SAT math test score gap be explained by: a) males taking more math classes than females in high school, or b) males demonstrating higher performance in high school math classes than females, or c) male high school students having higher GPAs than female students? The answers appear to be NO –

Lees het artikel: SAT Math Scores Reveal HUGE Gender Differences


“Ja, jullie mannen kijken alleen maar naar het uiterlijk,” zegt ze triomfantelijk. Nu leg ik de val voor haar neer: “jullie vrouwen doen dat niet?” “Nee,” zegt ze, “wij zijn een stuk minder oppervlakkig.”

“Ah, we zijn dus NIET GELIJK?” Antwoord ik.

Ze knikt. Dit toegeven lijkt haar fysiek pijn te doen.

Ik neem het haar niet kwalijk. Het is het probleem dat veel mensen hebben. Een heleboel misverstanden in relaties ontstaan vanuit het idee dat de ander zo is zoals wij zelf zijn. Maar de verschillen tussen sexen zijn nu eenmaal ontzettend groot.


posdThe Psychology of Sex Differences is een prachtig naslagwerk dat vol staat met honderden culturele en aangeboren verschillen tusssen mannen en vrouwen =>
Hier trouwens de eerste 330 pagina’s gratis. 


Tot 70 jaar terug was een vrouw voor de kwaliteit van leven afhankelijk van haar partnerkeus. Dus ja, duh! Logisch dat onze breinen zich anders hebben ontwikkeld. Nu hebben we allebei aparte rechten en fucked het met ons hele datingsysteem.

Vrouwen zijn erop gebouwd om te vallen voor de sterke man. De man die haar een goed leven kan bieden en kan beschermen. De hele samenleving is echter zo paranoïde als de klere om toe te geven dat we verschillend zijn.

“Dus, zou het kunnen dat een primitieve emotie als liefde, die vanuit een oerinstinct werkt, ervoor zorgt dat je bepaalde dingen wel- en bepaalde dingen niet aantrekkelijk vindt?” Vraag ik retorisch.

Het is een vraag waar ze geen antwoord op heeft. Ze besluit daarom een ander verwijt naar mijn hoofd te gooien: “Vrouwen zijn beter in heel veel dingen omdat ze emotioneel veel sterker ontwikkeld zijn…”

Ik wil zeggen: “je bedoelt labiel?” Maar ik doe het niet.

Dan wil ik zeggen: “Net waren we nog gelijk volgens jou…en nu opeens zijn vrouwen beter?” Maar ik doe het niet.

Nee, ik moet grinniken en zeg: “Leuk dat je zo goed weet wat vrouwen beter kunnen. Je hebt helemaal gelijk daarin trouwens. Vrouwen zijn emotioneel sterker en breder ontwikkeld. Dat zijn dingen die je openlijk kan zeggen zonder dat iemand je raar aankijkt.”

“Maar…” zeg ik dan “wat nu als ik zeg dat mannen beter zijn in leidinggevende functies?” Op het feestje kijken meerdere mensen mij boos aan. Dat mag je namelijk niet zeggen…

independent2

Gelijkwaardigheid is volledig doorgeslagen

Natuurlijk is het ok als….die kwal van een John Williams een man volledig te kakken zet in ‘Help mijn man is klusser’.

…Maar probeer voor de grap een ‘Help mijn vrouw kan niet huishouden’ te pitchen bij John de Mol.

Het is volledig geaccepteerd als een oerlelijke Yvonne Kroonenberg mannen volledig afzeikt in haar mannen-zijn-de-bron-van-het-kwaad boekjes. Maar o wee, als je subtiel laat vallen dat vrouwen bepaalde dingen niet zo goed kunnen als mannen.

alleswentbehalveenvent

Over seksistisch gesproken….

Deze doorgeslagen houding maakt mannen paranoïde om iets verkeerd te doen bij vrouwen. We moeten vrouwen immers gelijkwaardig behandelen. Om dat te kunnen doen moeten we natuurlijk zo hard mogelijk onze interesse verbergen. Macho gedrag mogen we niet meer vertonen. De deur openhouden is seksistisch en een vrouw ongepast aanraken is volstrekt uit den boze.

Het resultaat is dat mannen verlammen en niks meer durven te doen. Vrouwen willen als vrouw behandeld worden maar zien dit zelden gebeuren. Het wordt tijd dat we hier minder paranoïde over gaan doen en accepteren dat we gelijkwaardig zijn…maar niet gelijk.

Dan leg ik haar uit dat iets instinctiefs, zoals liefde, nog werkt op het systeem zoals het al duizenden jaar heeft gewerkt. Zo zijn we nu eenmaal gebouwd.

Nu gooit ze een noodgreep in de strijd: ” ja maar…ik denk dat dit alleen maar werkt op bepaalde meisjes…meisjes die makkelijk zijn…en ik weet zeker dat sommige domme sletjes erin trappen…maar de echt leuke vrouwen niet’.

“Wow,” zeg ik, “en ik maar denken dat ík de vrouwonvriendelijke was in deze discussie.”

stereotypes

Shocker 2: Seksuele Stempels Onderdrukken Vrouwen

Slet, makkelijk, goedkoop…Het zijn allemaal termen voor vrouwen die doen wat ze leuk vinden. Leg mij nog even uit wat er mis is met een vrouw die meerdere partners heeft…

 • Wat is er mis mee als een vrouw doet waar ze zin in heeft?
 • Wie heeft er last van als een vrouw een one night stand heeft?
 • Wat maakt een vrouw, die zichzelf een pleziertje ontzegt, beter?

Het zijn antwoorden die mensen niet kunnen geven. Toch wordt er altijd minderwaardig gedaan over seksueel vrijgevochten vrouwen. Eerlijk gezegd…genoeg mannen hebben een hard oordeel over vrouwen die dat doen. Maar de vrouwen oordelen zo mogelijk nog harder als een van hun vriendinnen drie one night stands in een week heeft.

Waarom oordelen vrouwen zo snel?

Hoezo? Seks is toch leuk? Waar is het slachtoffer van deze misdaad?

Als vrouw heb je er maar mee te dealen. Ouders die je vertellen dat je braaf moet zijn…Vriendinnen die je veroordelen en vriendjes die kneiteronzeker worden als ze horen dat je meerdere mannen hebt gehad.

Deze beelden zijn de moderne variant van het ‘je moet maagd blijven tot het huwelijk dogma’ van de kerk en zit behoorlijk diep. Vrouwen worden van kinds af aan verteld dat ze moeten wachten. Dat ze niet te snel met een man naar bed moeten gaan.


tgos

 

 

“saying that masculinity is enhanced by sexual experimentation while femininity is de deamed by it gives men sexual privilege (and pleasure) and denies it to women”

The Gender of Sexuality => Een gaaf boek over dubbele moralen


Van kinds af aan worden de meeste vrouwen opgevoed met een schuldgevoel over seks. Als ze met een man mee naar huis gaan vragen ze zich af of ze niet te goedkoop zijn. Constant zijn ze bezig met wat hun vriendinnen er van zullen vinden. Soms zit het zo diep dat er een schuldgevoel bij komt kijken.

De term ‘slet’.

Wanneer iemand de term slet gebruikt komt er een oprechte walging in me naar boven. Een vrouw met veel partners heeft plezier en geeft plezier. Mensen die dat veroordelen kunnen nooit verantwoorden waarom dat slecht zou zijn. Dat standpunt kan alleen verdedigd worden door terug te vallen op eeuwenoude door de kerk gecultiveerde denkbeelden.

Maak je niet schuldig aan dezelfde onderdrukking van vrouwen. Een connectie met een ander wordt pas echt zodra hij vrij is van oordelen.

Dus zeg ik tegen mijn blonde gesprekspartner: “Je moet je schamen om dat soort woorden te gebruiken. Wil je beweren dat je beter bent omdat jij kiest te leven volgens verzonnen regels die nergens op gebaseerd zijn.”

“Ben jij soms beter omdat je jezelf pleziertjes ontzegt?”

Natuurlijk heeft ze geen antwoord…

Dus kiest ze de andere invalshoek door te zeggen: “nou ik ben nu eenmaal niet zo en waarom moet je al die mannen trucjes leren? Want als ze over alles na gaan denken dan zijn te toch niet zichzelf?”

Ik kijk haar aan en zeg: “grappig dat dat komt van jou.” “Hoe bedoel je?” vraagt ze.

Ik antwoord: “Je draagt make-up die je wimpers donkerder maken en hakken die je langer laten lijken dan dat je bent. Hoe ben jij jezelf?”

“Ja,” zegt ze, “maar dat is toch iets heel anders dan leren hoe je chickies kunt versieren? Dat ik mezelf mooi maak voordat ik het huis uitga is toch heel wat anders. Ik ga niet een cursus volgen om te leren hoe ik met mannen moet praten.”

Nou gezien haar houding had ik graag willen zeggen dat het geen kwaad kon… Maar ik doe het niet, ik ben zo sociaal. Dus stel ik haar maar een vraag:

“Er zijn tientallen leuke mannen die ik tegenkom. Geen sukkels, maar leuke mannen. Slimme mannen, knappe mannen, rijke mannen en lieve mannen die vrijgezel zijn en geen vreemde vrouw aan durven spreken. Wat stel je voor dat ze doen?”

Ze reageert met het meest irritante denkbeeld aller tijden: “Ja maar, dat soort dingen moet je niet forceren. Als je niet zo bent dan moet je dat ook niet doen. Als ze echt zo leuk zijn dan ontmoeten ze vanzelf wel iemand. Daar hebben ze geen trucjes of cursussen voor nodig.”

Oef! nu raakt ze mijn gevoelige snaar…

Begin dit jaar (toen ik nog kort haar had) heb ik hier ooit een video over gemaakt. Nooit gepost. Maar bij deze.

Shocker 3: ‘Jezelf Zijn’ En Niks Doen Werkt Niet

Een ander prachtig excuus wat we gevonden hebben om niks te doen is ‘het komt vanzelf’. De arrogantie van mensen, die zeggen dat je vanzelf iemand tegenkomt, is absurd. Je moet het niet forceren en als je leuk genoeg bent ontmoet je vanzelf iemand.

Natuurlijk je kan afwachten totdat je droomvrouw bij je aanbelt en zegt: “Hoi, hier ben ik.” Maar laten we eerlijk zijn…Die kans is niet zo groot. Dat is net zoiets als denken dat de loterij de beste manier is om rijk te worden.

Eerlijk is eerlijk, er ontstaan heel veel relaties tussen mensen die niks doen. Mensen die nooit op een ander afstappen en niks willen forceren. Maar het lijkt me niet erg prettig om lijdzaam af te wachten of je ook zoveel geluk hebt.

Trouwens, vaak zie je dat het een kwestie van tijd is voordat ze iemand ontmoeten die net zo wanhopig is als zijzelf. Dan nemen ze maar genoegen met elkaar. Gaan ze trouwen en in meer dan de helft van de gevallen scheiden. Soms, heel soms gaat het goed. Maar het is verre van een veilige strategie.

Een goed product verkoopt zichzelf…toch?

Het klinkt zo mooi. Maar er gaan dagelijks mensen met goede producten failliet. Dat mensen denken dat ze iets kunnen krijgen zonder er iets voor te doen is te debiel voor woorden.

Tenzij je voor de overheid werkt zal je altijd moeten werken om iets te krijgen. Je verwacht toch ook niet om rijk te worden zonder te werken? Je krijgt toch ook geen six-pack zonder te trainen? Je denkt toch niet trompet te kunnen spelen zonder te oefenen? Toen je leerde fietsen gebruikte je toch ook zijwieltjes?

Komop! Dat snapt een klein kind nog.


Churchill

I never worry about action, but only inaction.
Winston Churchill


Het is het romantische beeld wat we hebben gecreëerd. We doen alsof je er geen moeite voor hoeft te doen als je maar leuk genoeg bent.

Over romantische beelden is er nog wel een leuke…

vreemdgaan_infographic

Shocker 4: Monogamie Is Een Mythe En Huwelijken Hebben Niks Met Liefde Te Maken

Het idee dat we een alleenrecht kunnen claimen op liefde. Dat we zo speciaal zijn dat onze partner nooit meer aangetrokken zal zijn tot een ander. Of nog erger, er economische contracten aan verbinden.

Waar het idee van monogamie vandaan komt is onder wetenschappers nog wat omstreden. Het komt bij sommige diersoorten voor. Vaak is het omdat de man kon zorgen voor de vrouw en het nageslacht wordt beschermd. Maar het is vooral een manier geweest die we als mannen gebruikten om vrouwen te onderdrukken.

Als een vrouw trouwt geeft ze haar achternaam op. In veel Europese landen geeft ze ook nog haar voornaam op. De kerk bedacht de constructie waarmee de vrouw het alleenrecht op seks moest beloven aan een man op straf van de hel. De staat bedacht een economisch contract waar ze de helft van alle bezittingen van een man kreeg in ruil voor seks.


EGoldman

To the moralist prostitution does not consist so much in the fact that the woman sells her body, but rather that she sells it out of wedlock.
Emma Goldman in The traffic in women


Je geeft je eigen identiteit op en wordt zelfs voor de belastingdienst een eenheid.

Dat een mens niet gemaakt is voor monogamie wordt even vergeten. We kunnen onmogelijk langer dan 2 jaar aangetrokken zijn tot één en dezelfde persoon.

Tenzij…. Je tussendoor seks hebt met iemand anders.


frank pittman “There may be as many acts of infidelity in our society as there are traffic accidents.” He further argues that the fact that adultery has become commonplace has altered society’s perception of it.

We won’t go back to the times when adulterers were put in the stocks and publicly humiliated, or become one of those societies and there are many in which adultery is punishable by death. Society in any case is unable to enforce a rule that the majority of people break, and infidelity is so common it is no longer deviant.

Frank Pittman in Private Lies


Monogamie is niet het sterkste punt van de mensheid.

Maar ook daar heeft onze briljante maatschappij een oplossing voor.

Liegen ;)

Mensen gaan vreemd en leiden halve dubbellevens. Ze liegen tegen hun partners en houden elkaar voor de gek. Naar mijn mening is het niet het vreemdgaan wat de relatie stukmaakt, maar de leugens die daar bij horen.

Ten minste 15% van alle getrouwde vrouwen gaat vreemd. Sommige onderzoeken zeggen zelfs dat het tussen de 30 en 60% is.

Dus…Is monogamie normaal/natuurlijk?

Of is het misschien een beetje arrogant om te denken dat jij zo speciaal bent dat je partner alleen jou aantrekkelijk vindt en niemand anders?

Het is een leuke vraag om te stellen….

Maar ik doe het niet. Het is niet politiek correct en je weet hoeveel waarde ik aan die dingen hecht ;)

Wanneer ik dit tegen haar zeg dan zegt ze: “Als ik een vriend heb dan heb ik helemaal geen behoefte om iets met iemand anders te doen.”

Op mijn meest sceptische toon zeg ik: “nooit?” Vastberaden komt uit haar mond: “Nooit.” Ik doe alsof ik haar geloof…Tijd voor nog een biertje.

Mensen zijn hardnekkig…Je eigen denkbeelden in twijfel trekken is ook lastig. Maar toch…

Zijn de door de kerk en staat verzonnen regels altijd de regels die je wilt volgen? Wil jij doen wat de massa doet? Laat jij je leiden door wat andere mensen denken en vinden of door wat je zelf wilt?

Het is leuk om over na te denken ;)

Wat Nu?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina (als je dat al niet gedaan hebt), omdat je dan updates krijgt en een gratis 80 minuten trainingsvideo.

Tot slot:

 • Laat me weten wat je er zelf van vindt in de comments hieronder;
 • Verdiep je in vrouwen. Lees de artikelen en boeken waar ik naar link in deze blogpost;
 • Maak over bovenstaande punten voor jezelf een overwogen beslissing. Daag je standaard denkpatronen uit door jezelf constant de vraag te stellen ‘waarom’;
 • Ga heen en krijg meer fuckbuddies of regel een vriendin
 • En leer de simpele one nightstand methode; wordt een belachelijk directe player. Bekijk Gratis=> The Art of Ridiculously Direct Game (video+artikel van mij).

Boks,

Tim

PS; Wat zijn jouw ervaringen met monogamie? Laat hieronder een reactie achter: