Nu zijn er wel eens mannen die mij hoopvol vragen: “Is uiterlijk belangrijk voor vrouwen?” en “Vallen vrouwen op innerlijk of uiterlijk?”

Nou laat me je geruststellen: Uiterlijk maakt helemaal niks uit. Het draait allemaal om het innerlijk.

Grapje.

Natuurlijk is uiterlijk belangrijk voor vrouwen. Wat denk je zelf? Kom op! :p

logoproject

Een jaar of twee geleden… nam ik een cliënt mee naar een feestje van een bevriende fotograaf. We waren er nog geen tien minuten of hij zei: “kom laten we ergens anders heen gaan, het staat hier alleen maar vol met mannen, die eruit zien als een model.” Hij had gelijk: de mannen zagen eruit als modellen. Dat waren ze namelijk ook.

Maar dat dit een reden zou zijn om weg te gaan, verbaasde me oprecht.

Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit geïntimideerd heb gevoeld in een ruimte met mannen die knapper waren dan ik. Ben er nooit zo mee bezig – bovendien was 90% van de aanwezige vrouwen bloedmooi. Toch dacht hij dat hij kansloos was omdat er allemaal mooie mannen waren.

We bleven. Toen hij na een uurtje op gang was en al meerdere vrouwen had aangesproken gaf hij het op. “Dit heeft geen zin,” zei hij. Of het nou is omdat ik een goede coach ben, of gewoon een eikel maakt niet uit. Als cliënten het opgeven dan daag ik ze altijd uit om net iets meer te doen. Dus zeg ik: “Ok, spreek er nog tien aan en dan gaan we ergens anders heen.” Hij luistert zowaar en stapt op de dichtstbijzijnde vrouw af. Hij dacht niet meer na en wilde het gewoon zo snel mogelijk gehad hebben.

Het resultaat?

Zijn zenuwen waren weg. We zijn de hele avond gebleven en hij had de tijd van zijn leven.

Dit is ook een van de technieken die je kan gebruiken om om te gaan met afwijzingen.


Wat Mensen Zeggen Over Uiterlijk, Innerlijk En Versieren

Nu ken ik een aantal mannen en zelfs vrouwen die denken dat alles om uiterlijk draait. Iedere keer dat flirten of versieren ter sprake komt krijg je dan de gebruikelijke opmerkingen als, “ja maar, uiteindelijk draait het er toch om hoe je er uitziet” om vervolgens te komen met hun bewijslast van een of andere vriend die meer succes heeft dan hen, omdat hij er toevallig beter uitziet.

Ik ben te lelijk voor een vriendin

Ze sommen het liefst een paar voorbeelden op om me vervolgens apetrots aan te kijken. Alsof het anekdotische bewijs van een knappe man, die het goed doet met vrouwen, afdoende is voor dit maffe denkbeeld. Het lastige is ook dat deze denkbeelden nogal fout zijn, hoewel ze waar lijken in eerste instantie.

Aan de andere kant ken ik van die datingcoaches – ik zal ze niet bij naam noemen – die tegen je zullen zeggen dat je uiterlijk niet uitmaakt of – nog erger – dat het allemaal om zelfvertrouwen draait. Die sommen vol trots voorbeelden op van minder mooie mannen die moeiteloos vrouwen versieren. Ook deze groep gebruikt weer een paar incidentele voorbeelden om aan te tonen dat ze de waarheid in pacht hebben.

De waarheid is: beiden hebben gelijk en beiden hebben ongelijk.


images

Waarom Uiterlijk Voor Vrouwen Net Zo Belangrijk Is Als Winterbanden Voor Veiligheid

Kijk, als je door de sneeuw met de auto naar huis moet, dan helpt het als je winterbanden hebt, maar ook dan kan je nog een ongeluk krijgen. Aan de andere kant; je kan ook best veilig thuiskomen zonder winterbanden. Het kost iets meer moeite misschien, je zult iets meer vaardigheid nodig hebben om thuis te komen, maar verder kan je met beide opties veilig thuiskomen.

Als iemand dan zegt dat veilig thuiskomen om winterbanden draait, dan heeft deze ongelijk. Wanneer iemand het tegenovergestelde beweerd, dan heeft deze ongelijk.

Dat is dus precies hoe het werkt met uiterlijk en flirten. Uiterlijk helpt bij flirten zoals winterbanden bij veiligheid. Het helpt in de meeste gevallen, maar geeft geen garantie op succes. Aan de andere kant kan je ook zonder winterbanden of uiterlijk je, ehhh… auto makkelijk inparkeren;)

Maar in welke mate maakt uiterlijk dan wel uit voor vrouwen?


stevejobs

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.
– Steve Jobs


Het Maakt Niet Uit Of Je Mooi Bent – Zolang Je Maar Niet Lelijk Bent

Als ik iets heb geleerd uit 6 jaar non-stop uitgaan, trainen en studie van flirten dan is het wel dit: Je eerste indruk is cruciaal voor je succes met vrouwen. Voor de nerds onder ons: Dit onderzoek toont aan dat het weinig uitmaakt of je iemand 6 seconden kent of al jaren. Je mening veranderd zelden.

Je uiterlijk is een groot onderdeel van deze eerste indruk. Zelfs baby’s van 2 dagen oud geven de voorkeur aan aantrekkelijke gezichten (wetenschappers die testen met baby’s, wie houdt daar nou niet van).

Dus ja, uiterlijk is belangrijk, maar als je geen supermodel bent dan betekent dit gelukkig niet dat je eenzaam en kinderloos zal sterven.

Het betekent wel dat als je er uitziet als een zwerver en ook zo ruikt er geen enkele vrouw voor je zal vallen. Aan de andere kant als je eruitziet als Brad Pitt zul je het vele malen makkelijker hebben dan iemand zonder deze looks.

Een man die de hele avond aan de bar staat zal bijna nooit succes hebben. Bij die groep mannen zijn de mooierds de absolute winnaars. Een knappe man heeft het voordeel dat eens in de zoveel tijd een vrouw hem aan zal spreken. Stel je hier niet teveel bij voor, zelfs heel knappe mannen overkomt dit zelden.

Als een mooie man een vrouw aanspreekt dan zal hij ook redelijk makkelijk een klein beetje succes hebben. Zelfs als hij niet (goed) kan versieren.

Toch, heb ik genoeg cliënten gehad waarvan ik weet dat ze het nu beter doen dan de gemiddelde mooiboy. Waarom? Omdat ze de vaardigheden onder de knie hebben om te werken met hun uiterlijk.

Logo-Dove-273x210_tcm164-318422

Je Bent Niet Zo Lelijk Als Je Denkt

Je kent misschien deze Dove commercial wel. In deze reclame worden vrouwen voorgesteld aan een forensisch kunstenaar. Ze beschrijven zichzelf en aan de hand hiervan maakt de kunstenaar een tekening. Vervolgens wordt gevraagd aan een andere persoon om dezelfde persoon te beschrijven aan deze tekenaar.

.. en tadaa, de tekeningen zijn ineens een stuk mooier dan wanneer de vrouw zichzelf beschreef. Grappig filmpje en natuurlijk voorzien van een prachtig achtergrondmuziekje en de emotioneel stimulerende marketingtrucjes die je mag verwachten. Maar toch, het punt blijft intact: Je schat jezelf makkelijk te laag in.


Everything has beauty, but not everyone sees it.
Confucius


Omdat je iedere dag geconfronteerd wordt met je eigen gezicht herken je na een tijdje alleen nog maar de foutjes. Het is net zoals wanneer je voor het eerst in een chic restaurant eet. De eerste keer lijkt alles perfect. De tweede keer begin je een paar kleine schoonheidsfoutjes te zien en na verloop van tijd lijkt het steeds slechter te worden.

Hoe gewoner dingen worden, hoe meer ieder klein foutje opvalt. Zo werkt het ook met je uiterlijk.


toiletspullen

Lelijk Zijn Is Een Keuze

Nu hoor ik je al denken “maar Tim, als lelijk zijn een keuze is, waarom kies je er dan voor?”

Dat is niet grappig:)

Wat ik hier mee bedoel: Uiterlijk is meer dan alleen maar goede genen. Het kan gemanipuleerd worden door diëten, kapsels, kleding en verzorging.

Je moet wel echt héél lelijk zijn (dus niet Extreme-Make-Over-Lelijk, maar Guinness-Book-Of-Records-Lelijk) als het niet te fixen is met één van die dingen. Als je jezelf goed verzorgt en een beetje aandacht besteedt aan je uiterlijk dan is dat vaak al afdoende.

Zorg dus altijd dat je er gewoon ‘op je best’ uitziet. Ik zal je niet van modeadvies en schoonheidstips voorzien. Tenslotte is dit geen beautyblog voor mannen en bovendien heb ik er belachelijk weinig verstand van.

Mijn advies: vraag een vriendin om advies;)

De meeste vrouwen vinden het geweldig om voor je te gaan shoppen en te vertellen wat voor kapsel het beste bij je past. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je ‘knap genoeg’ bent. Oftewel, als je een zesje bent dan kan je er mee wegkomen. Zolang je dat maar op andere vlakken compenseert.


podium

Stop Met De Schoonheidshiërarchie

Er zijn van die momentjes dat ik – ja zelfs ik – deze fout nog maak. 4 weken terug zelfs nog. Op een openlucht minifestival had ik de tijd van mijn leven. Was in een goede stemming en had het grootste gedeelte van mijn tijd besteed aan semi-serieuze gesprekken.

Wanneer ik in gesprek raak met een vrouw zie ik dat ze me leuk vindt. Ze flirt openlijk, speelt met haar haar en hangt letterlijk constant om mijn nek.

Omdat ik in zo’n goede bui was – had een topdag gehad – was ik nauwelijks gefocust op haar. Op een gegeven moment hebben we lang oogcontact. Ineens zie ik hoe mooi ze is. Ze heeft een spierwitte lach en felgroene ogen (andersom zou creepy zijn trouwens). Haar lijf – ze vertelde dat ze hardloopster was – was naar mijn maatstaven perfect.

Vanaf het moment dat ik dat besefte ging alles rap minder. Omdat ik ineens zag hoe mooi ze was, ging ik me anders gedragen. Vrouwen kunnen het bijna ruiken op het moment dat je haar op een voetstuk plaatst. Het gesprek werd ongemakkelijk en het duurde zeker tien minuten voodat ze besloot met iemand anders te gaan praten. Het was mijn verdiende loon.

Gelukkig gebeurt dit me maar zelden omdat ik bewust probeer nooit te denken in termen van waarde als het gaat om uiterlijk. Zodra ik vrouwen ga inschalen op hoe knap ze zijn – er zijn zelfs van die mannen die vrouwen letterlijk cijfers geven, zesjes, tienen, enzovoort – dan heeft dit een consequentie.

Als jij een vrouw gaat zien als mooier dan jou, dan merkt ze dat. Er is geen sprake meer van gelijkwaardigheid. Jij gaat denken dat je niet genoeg bent en daarmee zij automatisch ook. Zelfs als het helemaal niet zo is.

Leer jezelf dus af om vrouwen in te schalen naar hoe mooi ze zijn. Je kan dit eenvoudig doen door de focus te verleggen naar andere dingen. Als je naar haar kijkt, dwing dan jezelf om je af te vragen wat voor soort mens ze is, of ze avontuurlijk is, of ze zorgzaam is enzovoort. Verleg je focus naar haar karakter. Je kan maar aan een ding tegelijk denken.

Je leidt op die manier je brein af van haar uiterlijk.


Uiterlijk Is Belangrijk Voor Vrouwen – Maar Belangrijker Is:

Een van de belangrijkste elementen van aantrekkingskracht is kracht. Deze wetenschappers hebben onderzocht dat “perceived social dominance” (oftewel; hoe dominant je overkomt) belangrijk is voor vrouwen.

Uiterlijk is een van de factoren van sociale dominantie, maar niet de enige. Je kan je sociale dominantie ook vergroten door:

Langzamer en kalmer te bewegen => Leer om je gebaren rustig te maken. Stel je voor dat je onder water bent en beweeg op dat tempo.

Je ruimte te nemen => Neem jouw ruimte in. Onzekere mensen proberen zich altijd zo klein mogelijk te maken. Zelfverzekerde mannen durven breeduit en rechtop te staan en krachtige gebaren te maken. Vuistregel: maak jezelf zo groot mogelijk.

Naar de sportschool te gaan => meer spieren impliceert meer dominantie.

Stevig te staan op 2 voeten => Mensen die zich ongemakkelijk voelen verplaatsten vaak hun gewicht naar één voet. Evolutionair gezien kan je sneller wegvluchten als je op een been staat. Leer jezelf aan om altijd rustig, zeker en geaard te staan met je gewicht over beide benen verdeeld. Lees hier meer over lichaamstaal en vrouwen versieren.

Te spreken met een diepe en duidelijke stem => Sterke mannen praten met een luide stem. Lieve mannen vaak te zacht. Wil je meer weten? Bekijk deze blog genaamd: “Help, ik ben te lief voor vrouwen“.

Meer mensen aan te raken => Mensen die anderen aan durven te raken lijken voor buitenstaanders en de persoon waarmee ze in gesprek zijn dominanter en sterker.

Sterk oogcontact te maken => Kom krachtiger over door oogcontact te maken met mensen op het moment dat je een ruimte binnenloopt. Dit vraagt wat oefening maar maakt een wereld van verschil.

Al deze dingen zijn minstens even belangrijk als uiterlijk.

Verder lezen: Ik heb de bovenstaande 7 dingen verder uitgelegd in dit artikel met 10 dingen die vrouwen leuk & mooi vinden bij mannen.Conclusie: Hoe Belangrijk Is Uiterlijk Voor Succes Met Vrouwen?

Als je het hebt dan heb je een voordeel.

Als je het niet hebt dan zijn er genoeg dingen die je kunt doen om hetzelfde effect te bereiken.

Val niet voor de mythe dat het alleen uiterlijk is dat telt. Ook niet als je alleen maar voorbeelden ziet van knappe mannen die het goed doen. Vergeet niet dat knappe mannen de bovenstaande dingen vaak al goed kunnen. Doordat ze vanaf jonge leeftijd een klein voordeeltje gehad hebben ten opzichte van de visueel minder fraaie exemplaren (lelijkerds).

Als gevolg daarvan zijn ze vaak actiever in contact geweest met vrouwen. Het kleine voordeeltje aan het begin kan hierdoor een doorwerkend effect gehad hebben in hun zelfvertrouwen.

Daarom kan het misschien lijken of het alleen hun uiterlijk is. Toch zal je zien dat deze mannen vaak – door oefening – gewoon meer vaardigheden hebben.

…. en als je vastbesloten bent om een matig succes met vrouwen toe te schrijven aan je uiterlijk, dan kan dat. Je kan de rest van je leven blijven denken dat je te groot, te klein of te lelijk bent.

De praktijk en wetenschap (yeah, science bitch!) zegt anders.

Dus je bent lelijk? Prima.

Laten we er dan over ophouden en op die leuke vrouw afstappen.

Boks,

Tim

PS: Hoe het wel moet – ook al ben je lelijk ;) – leer je hieronder bij de 49 Zinnen. Vul je naam en e-mailadres in en ontdek hoe jij ook bloedmooie vrouwen kan versieren.