Heb je Sander’s post van vorige week over, hoe je lichaamstaal kunt gebruiken om vrouwen te versieren, gelezen? Zo nee, Lees hem hier.

In deze blogpost leer je over de abracadabra van gemengde lichaamstaal signalen die vrouwen zo liefkozend ‘subtiele hints’ noemen. Zodat je makkelijk kan zien of ze je leuk vindt.


Bonus Download Voorbeeldvideo waar ik deze 18 lichaamstaal tips gebruik om een vrouw te verleiden. Klik hier om hem nu te downloaden. 

ER IS IETS BELANGRIJKS dat ik je moet vertellen voordat we beginnen:

Het is cruciaal om te beseffen dat het absoluut niet de bedoeling is dat je gaat wachten op een van de volgende signalen.

Deze lichaamstaal signalen zijn handig om te herkennen of ze jou ziet zitten, maar het gebrek er aan zou NOOIT een reden moeten zijn om geen move te maken. Ik leg het je hier uit:

Maar goed, dit neemt niet weg dat een lesje non verbale communicatie erg van pas kan komen.

Dit is waarom:


stopMaar Wat Nu Als Je Kan Testen Of Ze Je Leuk Vindt

Ik kan je dit vertellen:

Het ‘lezen’ van vrouwen is ontzettend handig om afwijzingen te vermijden.

En guess what… dat kan.

Een vrouw verklapt een hoop met haar lichaamstaal. Haar woorden kan ze manipuleren en verdraaien, maar haar lijf vertelt altijd de waarheid. Wanneer je leert om de non-verbale signalen te interpreteren dan kan je precies zien wat ze denkt. Als je dit kan, is de kans op een afwijzing een stuk kleiner.


Hoe Je Ziet Of Een Vrouw Je Leuk Vindt Of Verliefd Op Je Is

Natuurlijk is gedachtenlezen een superkracht die ik graag zou willen hebben, al zou ik wel een filter willen die me niet met alle gedachten confronteert. Mijn gedachtenlezen zou zich beperken tot de shit die ik nuttig acht. Seksfantasieën van familieleden, of alle menstruatie/diarree gerelateerde gedachten van vrouwen hoef ik dan weer niet te weten…

Wat ik wel wil weten is:

  • Hoe een vrouw zich voelt
  • Of ze me leuk vindt
  • Of ze me aantrekkelijk vindt
  • En of ze de waarheid spreekt.

Gelukkig zijn deze dingen allemaal makkelijk te zien als je goed oplet. Haar limbisch systeem communiceert deze dingen namelijk aan de lopende band.

Zodra je weet wat deze signalen zijn dan is het enige wat je hoeft te doen:

Goed opletten.


Vrouwelijke lichaamstaal: Haar handen

streelZe Streelt Of Frunnikt Met Objecten (meestal haar haren) – Ze Is Nerveus Of Opgewonden

De vrouw lacht naar de man en speelt met haar haren. Meer cliché dan dat wordt het niet. Het is zo bekend dat ze dit soms zelfs opzettelijk doet om subtiel te laten blijken dat ze je leuk vindt.

Het strelen, vingertrommelen en frunniken is eigenlijk allemaal hetzelfde: een uiting van nerveuze energie. Deze uit ze niet alleen door te spelen met haar haren, maar ook door te prutsen met een kettinkje of het strelen van een wijnglas.

Trommelende bewegingen op voorwerpen of gefrunnik zijn een typisch geval van goede gezonde spanning. Ze is onder de indruk van je en probeert goed over te komen. Daarom zie je haar trommelen en frunniken.

Wanneer ze niet frunnikt of trommelt, maar meer strelende bewegingen maakt met haar vingers dan is het nog beter. Die onbewuste strelingen komen door seksuele opwinding.

openpalmenZe Houdt Haar Palmen Naar Je Toe – Ze Staat Open Voor Je

Let ook eens op wat er gebeurt als ze haar handen langs haar lijft heeft hangen. Ook dan geeft ze vaak een duidelijk signaal met haar handen. Heeft ze haar palmen open – met haar polsen naar jou gericht – dan is dit een typisch vriendschappelijk gebaar.

Ze communiceert hiermee dat ze openstaat voor jou en dat ze zich op haar gemak voelt. Door haar slagaderen onbeschermd te laten geeft ze aan dat ze zich veilig voel en voor je open staat. Goed teken dus.vuistZe Maakt Een Vuist Of Ze houdt Haar Palmen Van Je Af – Ze Is Defensief (misschien vijandig)

Het tegenovergestelde kan ook. Ze keert haar palmen van je af. Ghandi zei: ‘Het is moeilijk om handen te schudden met een gebalde vuist’ en zo is het ook.

Kijk naar haar handen. Zie je dat ze haar vuisten balt of haar handen plat op tafel legt dan is dat defensief, gestrest of vijandig.

Het is duidelijk dat je iets verkeerds doet en ze op dit moment niet blij is met je aanwezigheid.

Geen goed teken dus.

aanrakingZe Raakt Je Aan Zonder Een Duidelijke Reden

Als ze je aanraakt zonder duidelijke aanleiding dan betekent dit dat ze meer dan normaal geïnteresseerd in je is.

Aanrakingen op de schouder zijn al een duidelijk flirtsignaal, maar als ze je been aanraakt (bijvoorbeeld als ze je naast je zit) of haar hand op je borstkas legt…dan weet je dat je goed bezig bent.


Wat ze met haar voeten zegt


gekruistZe Kruist Haar Voeten – Ze Is Niet Van Plan Weg Te Lopen

Ik kan me zo voorstellen dat je dit makkelijk uitlegt als een gesloten signaal. Toch zijn gekruiste benen (integenstelling tot gekruiste armen) juist een positief signaal.

Als vrouwen je interessant vinden doen ze dit vaak al na twintig seconden. Ze maakt zichzelf vrouwelijker door haar heupen extra uit te laten komen en doordat ze zichzelf in onbalans brengt stelt ze zich kwetsbaar op.


voetenvooruitHaar Voeten Staan Jouw Kant Op – Ze Is Geïnteresseerd

Als haar voeten in jouw richting staan dan is haar hele focus op jou gericht.

Ze is niet van plan om weg te lopen. Ook heeft ze hierdoor bijna onvermijdelijk haar hele torso jouw kant op gericht.

Je bent goed bezig.

 


zijwaartsZe Draait haar Voeten Weg – Ze Heeft Haar Aandacht Niet Bij Jou

Weggedraaide voeten zijn een overduidelijk signaal van desinteresse (hier 10 redenen waarom ze geen interesse heeft).

Ze staat in de aanslag om weg te lopen en haar focus ligt duidelijk op een ander punt in de ruimte. Misschien praat ze nog met je omdat het sociaal gewenst is, maar ze praat liever met iemand anders.

Ze is verveeld, of in ieder geval niet geïnteresseerd. Het wordt tijd dat je iets anders gaat doen voordat ze echt wegloopt.


Wat Haar Houding Zegt

handenoverlkaar

Ze Beschermt Haar Borstkas – Ze Voelt Zich Niet Op Haar Gemak

Ze wil zeggen dat ze niet openstaat voor een gesprek. Waarschijnlijk wil ze zelfs je bewust laten weten dat ze je onaardig vindt. Vrouwen werpen een barrière op met een drankje, handtas of door haar handen over elkaar te vouwen.

Als we ons niet prettig voelen bij een persoon dan willen we instinctief onze vitale organen beschermen. Omdat dit een redelijk bekend gebaar van geslotenheid is zal ze weten dat het onaardig overkomt. Toch kan dat haar niet schelen.


overschouderZe Maakt Oogcontact Over Haar Schouder – Ze Is Verlegen Of Wil Benaderd Worden

Deze is ook weer heerlijk verwarrend. Ook hier werpt ze een barrière op. Ze draait haar lijf weg, maar houdt oogcontact.

Oogcontact is vaak een agressief en dominant signaal. Door haar lijf weg te draaien maakt ze oogcontact zonder dominant te zijn. Op die manier lokt ze jou uit om de agressor te zijn.

Je kan het makkelijk gluren noemen. Wanneer ze dit vanaf een afstandje doet zie je vaak dat ze je net lang genoeg aankijkt om je aandacht te trekken en dan betrapt haar hoofd weg draait.

Ze is geïnteresseerd maar verlegen en bang om zich kwetsbaar op te stellen.

Als je haar niet kent en vanaf een afstandje ziet dan is het vaak haar manier om jouw aandacht te trekken zonder dat het al teveel opvalt. Ben je op een date met een vrouw die constant haar schouder in je blikveld draait maar wel oogcontact maakt? Dan is ze gewoon verlegen.

hollerugZe Maakt Haar Rug Hol – Ze Wil Aantrekkelijker Lijken

De holle rug. Moore (1985) noemt het ‘parading‘ en Grammar (2000) geeft het de hilarische term ‘breast presentation‘.

Als vrouw is het geniaal om je rug te krommen. Denk er maar eens over na, je buik wordt platter, je borsten groter en je nek wordt langer.

Als mannen en vrouwen flirten met lichaamstaal dan doen ze eigenlijk niets anders dan de geslachtsverschillen benadrukken. De holle rug doet precies dat. Het brengt haar vrouwelijke vormen vol in beeld.

Ze doet dit om de nadruk te leggen op haar vrouwelijkheid. Het is een goed teken. Vergeet nooit om haar te complimenteren op haar voortreffelijke ‘breast presentation’ (ja, dat is een grapje).

scheefhoofdAls Ze haar Hoofd Scheef Houdt – Goed Teken

Darwin merkte al op dat mensen en andere dieren – vooral honden ook – scheef gaan kijken op het moment dat ze iets zien wat ze interessant vinden.

Daarnaast is het ook weer typisch gebaar van onderdanigheid. Als mensen hun hoofd scheef houden zien ze er kleiner en onderdaniger uit.

Ze zal het gebruiken, omdat het overgrote deel van de mannen de vrouwen, die een beetje onderdanig en onbedreigend overkomen, aantrekkelijk vinden.

Als ze dicht bij je staat kan het ook beteken dat ze gezoend wil worden. Door haar hoofd scheef te houden maakt ze met haar neus ruimte voor jou.


afstandHoe Dichter Ze Bij Je Staat – Hoe Aardiger Ze Je Vindt

Als ik ergens van hou dan zijn het wel wetenschappers zonder leven. Die hebben zoveel vrije tijd dat ze de meest gave dingen kunnen ontdekken.

Heshka en Nelson zijn 2 van die wetenschappers. Ze gingen in 1972 de straat op met een fotocamera en maakten foto’s van pratende mensen.

Na afloop vroegen ze aan deze mensen of ze hun ‘relatie’ konden omschrijven. Thuis gingen ze zitten met een liniaal en maten ze de afstand van neus tot neus op en kwamen tot de conclusie dat naarmate mensen elkaar aardiger vinden (goede vrienden, kennissen, koppels), ze dichter bijelkaar staan.

Dit zie je eigenlijk overal weer terugkomen. Hoe dichter ze bij je staat, hoe aardiger ze je vindt. In een drukke discotheek waar mensen opelkaar gestampt staan en ze geen keus heeft gaat dit principe niet helemaal op, maar in situaties waar ze zelf de afstand kan bepalen, zie je aan de afstand die ze houdt of ze je leuk vind.


Wat Ze Met Haar Ogen Zegt


oogAls Haar Pupillen Groter Worden – Ze Is Opgewonden

Vrouwen doen rare shit om mooier te lijken. Buiten het feit dat ze met stofzuigers vet weg laten zuigen (je moet er wat voor over hebben om niet naar de sportschool te hoeven gaan).

Maar even debiel was toen in 1500 Italiaanse vrouwen oogdruppels gebruikten om hun pupillen te groter te maken. Kijk, toen was al bekend dat er een duidelijke link is tussen pupilformaat en seksuele opwinding.

Iets recenter, Salvin-Williams (2012) kon zelfs door de pupilgrootte te meten, testen van wat voor beelden mensen seksueel opgewonden raken.

Beïnvloedingsexpert (en een van mijn grote helden) doktor Kevin Hogan deed ooit een gave studie waar hij vrouwen een foto liet zien van een andere vrouw met een baby. Ook hier werden haar pupillen gigantisch.

Dus als je ziet dat ze je aanstaart met grote opgezette kijkers dan ben je goed bezig. Het betekent dat ze, of seksueel opgewonden is, of iets ziet dat ze graag wil hebben. Let wel op het licht trouwens. Bij schemering worden haar pupillen groter en in fel licht juist kleiner.

kijkopzijZe Breekt Oogcontact Naar De Zijkant – Ze Verveelt Zich

Het maakt niet zoveel uit hoeveel oogcontact ze met je maakt. Als ze lang oogcontact maakt kan dit betekenen dat ze je leuk vindt, maar het kan ook gewoon een poging zijn om je te intimideren.

Gaver zijn de momenten dat ze het oogcontact afbreekt. Je kan veel zien aan de manier waarop ze oogcontract met je breekt. Als ze iedere keer afbreekt naar de zijkant is dit geen goed teken. Het betekent niet dat ze je onaardig vindt. Het betekent dat ze wat je te zeggen hebt niet interessant vind en onbewust gaat ze opzoek naar andere interessantere dingen in de ruimte.

Wanneer je ziet dat ze met haar ogen constant de hele ruimte scant en aandacht heeft voor alles behalve jou, dan verveelt ze zich.

kijktomhoog

Ze Breekt Oogcontact Naar Boven – Ze Minacht Je

Als ze afbreekt naar boven dan heb je echt een probleem. Dit is het meest afwijzende signaal dat een vrouw je kan geven.

Net als bij ‘opzij breken’ kan het verveling betekenen. Het belangrijkste verschil is dat dit een gebaar is wat mensen alleen maar doen bij mensen waar ze totaal geen respect voor hebben.

Het is een signaal van minachting en gebrek aan respect. De enige uitzondering waar het niks betekent is als ze antwoord wil geven op een vraag.

LET OP: Wanneer mensen informatie uit hun geheugen proberen op te halen kunnen ze alle kanten op kijken. Als ze dus opzij of omhoog kijkt terwijl ze antwoord proberen te geven op een vraag dan geeft het niks.

In alle andere gevallen is het een slecht teken.

benedenZe Breekt Oogcontact Naar Beneden – Ze Is Onder De Indruk Of Verliefd

Dit wil je het liefst zien. Als vrouwen oogcontact naar beneden breken dan wil ze je. Wel grappig, sommige vrouwen lijken met hun ogen constant af te wisselen tussen je kruis en je ogen.

Door naar beneden te breken toont ze weer onderdanigheid. Ze zal dit alleen doen bij mensen waarvan ze onder de indruk is of die ze respecteert.

… en dat willen we natuurlijk;)


kinipperenZe Knippert Meer Dan Nodig Met Haar Ogen – Ze Vindt Je Aantrekkelijk

Gemiddeld knipperen mensen zo’n 6 tot 10 keer per minuut met hun ogen. Wanneer we iemand aantrekkelijk vinden gaat dit aantal snel omhoog.

Toen ik dit de eerste keer las, dacht ik: dit is godsonmogelijk om bij te houden, moet ik met een stopwatch gaan tellen hoe vaak ze met haar ogen knipperen?

In de praktijk is het gelukkig doodeenvoudig. Knipperbewegingen een makkelijke manier om te zien of een vrouw je aantrekkelijk vindt. Als je er op let dan zie je het vanzelf als ze ineens meer met haar ogen gaat knipperen. Het verschil is groot genoeg.


Wat Ze Met Haar Mond Zegt

handvoormondZe Bedekt Haar Mond – Ze Wil Je Misleiden

Deze heeft weinig met flirten te maken maar ik wil hem je niet onthouden. In het boek “Mike Caro’s book of pokertells staat het als een typische tell van een bluf.

Wanneer mensen hun emoties proberen te verbergen dan willen ze onbewust hun mond te bedekken. Het gebeurt volledig onopvallend maar mensen gaan vaak met hun hand naar hun mond.

Het is zo’n gave manier om bedrog te spotten. Je zal zien dat als mannen en vrouwen dit doen. Ze op een of andere manier je voorliegen of voor de gek houden.

 

mondZe Maakt Haar Lippen Nat, Of Bijt Erop – Ze Wil Je Zoenen

Als een vrouw opgewonden wordt, gaat ze sneller ademhalen. hierdoor drogen haar lippen uit. Daardoor zal je zien dat ze haar lippen natmaakt.

Vaak is het ‘voorbereiden’ voor de kus een reden om haar lippen nat te maken. Soms zie je haar ineens dwangmatig lipgloss opdoen, ook dat betekent dat ze zich klaarmaakt voor een speekseluitwisseling (heerlijke term, toch).

Soms als ze echt opgewonden wordt dan bijt ze zelfs op haar lip. Zo’n overduidelijk signaal kan je natuurlijk niet laten liggen.


Klinkt Makkelijk? Helaas – Lees Dit Voor Je Conclusies Trekt Aan De Hand Van Haar Lichaamstaal Signalen

Ok, hier komt het grote nadeel. Zelfs de grootste ‘human lie detectors’ ter wereld zoals Paul Eckman en Amy Cuddy geven aan dat lichaamstaal lezen geen exacte wetenschap is.

Haar pupillen kunnen groter worden omdat het schemerig is. Ze kan haar armen over elkaar doen omdat het koud is, ze kan haar voet opzij zetten omdat ze last heeft van haar knie, ze kan veel knipperen door hooikoorts, enzovoort.

Een enkel signaal is dus niet al te betrouwbaar. Daarom is het belangrijk dat je let op de clusters.

De Clusters Vertellen De Waarheid

Zie je in een keer meerdere positieve signalen van een vrouw? Dan kun je er vanuit gaan dat ze je wil – en omgekeerd.

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Een groep signalen van hetzelfde soort noem je een cluster. Een enkel signaal is niet altijd betrouwbaar. Een cluster wel.


Hoe Je Kunt Leren Om Haar Lichaamstaal Te Lezen

We worden geboren met de vaardigheid om lichaamstaal te lezen. Als klein kind kunnen we al boze gezichten van blije gezichten onderscheiden. We kunnen zien of iemand nerveus, boos of verdrietig is.

Toch zijn de meeste mannen ronduit slecht in het herkennen van een vrouw die hun leuk vindt. Ten eerste, omdat mannen sowieso slechter zijn in het lezen van lichaamstaal dan vrouwen. Ten tweede, omdat mannen negen van de tien keer met zichzelf bezig zijn. Ze hebben het te druk met het maken van een goede indruk.

Die tweede is makkelijk te overkomen. Als je nerveus bent of alleen maar bezig bent met hoe je overkomt is het makkelijk om te vergeten op haar te letten.

Als je de focus op haar kunt leggen dan zullen de eerste hints je al snel en makkelijk opvallen. Als je hier echt goed in wil worden dan zal je er tijd in moeten steken. Iedere zichzelf respecterende idiot savant zou dit in een paar dagen kunnen leren maar voor de normale sterveling is er tijd en aandacht nodig.

Dus om te voorkomen dat je horendol wordt. Probeer het stapje voor stapje. Focus je eerst op de handen, dan op de houding enzovoort. Maak je de vaardigheid stapje voor stapje eigen.

Leestip: Als je nog méér flirtsignalen van vrouwen wilt leren herkennen, check dan dit artikel met 27 subtiele flirtsignalen.

Daarnaast is er ook dit artikel wat meer ingaat op testen of ze verliefd is.


Bellow

Whoever wants to reach a distant goal must take small steps.

Saul Bellow


Zodra je er bewust mee bezig gaat zal je zien dat je ineens overal dingen probeert te herkennen. Als je brein net zo obsessief is als de mijne, dan zal je ineens overal patronen gaan zien. In familieleden, vrienden, collega’s enzovoort.

Probeer voor de grap eens een uur in een bar te gaan staan en om je heen te kijken. Kijk of je de signalen bij andere vrouwen ziet. Het is simpeler dan je denkt;)

Op dit moment zit ik in de trein, onderweg naar Rotterdam. 2 banken verderop zitten 2 hippies (of emo’s, of goths, ik snap al die hippie-subcategorieën niet). Ze vinden elkaar leuk. Ze hebben beide geen idee of het wederzijds is. Hoelang zal het duren voordat ze daar achter komen?

Gok nog een maandje of drie.

Liefde,

Tim

PS: Wil je meer van deze voorbeelden?
Ik heb een voorbeeldvideo gemaakt waarin ik je voordoe hoe ik met deze 18 tips een vrouw verleid. 
De video heet: “Zo Krijg Je Een Vrouw In Bed”. Klik hier om hem nu te downloaden.